16 augusti 2020
17:00

Karlslunds IF FK

Referat: IF Brommapojkarna - Karlslunds IF FK

Dagens match i Ettan Norra mellan IF Brommapojkarna och Karlslunds IF FK slutar i en klar hemmaseger då BP vinner med 4-0.

Karlslund kommer till start med följande:
Jakob Kindberg
Lukas Julher - Filip Stankovic - Helmer Andersson - Christopher Alp
Elias Jangdin - Sebastian Loyola Nydén - Ibrahim Habib
Christer Lipovac - Tidjani Diawara - Nadir Ayéva

Avbytare:
Rasmus Forsell, Gabriel Kopkin, Edvin Tellgren, Sermed Habib, Dennis Koss, Salim Ali Mohammed, Jonathan Lundberg

Karlslund startar matchen på samma sätt som senast med ett bra läge direkt efter signal. Skillnaden från förra matchen mot Vasalund var att denna gång blev det inte mål. Under den första halvleken har BP några fler klara lägen, bl a ett friläge på 25 meter men där Jakob Kindberg i KIF-målet räddar. Närmast för Karlslunds del är Elias Jangdin som avlossar ett skott i utsidan av målet. I slutet av den första halvleken kommer bollen upp på en KIF-hand i straffområdet, vilket innebär straff och 1-0.

I den andra halvleken försöker Karlslund att flytta upp positionerna mot ett alltmer bolltryggt hemmalag. Lägen skapas för båda lagen, men där Karlslund har svårt att komma till ordentliga avslut. Ytor öppnas på Karlslunds planhalva i och med att man chansar mer, BP tar tillvara på detta och sätter tre ytterligare bollar i mål, där 2-0 kommer så sent som i den 80:e minuten och sedan tillkommer två mål till i slutet.

Siffrorna rinner iväg, även om BP är det bättre laget och värda vinsten. In under matchen kommer Gabriel Kopkin, Sermed Habib, Jonathan Lundberg, Dennis Koss och Salim Ali Mohammed.

Nu lägger vi en tuff vecka bakom oss med tre matcher på sju dagar, och ser fram emot en mer normal träningsvecka som avslutas med hemmamatchen mot Gefle IF på lördag.